Chrome primeste suport pentru cautarea vocala

34

Daca exista utilizatori care s-au obisnuit cu comoditatea comenzilor vocale si mai sunt si utilizatori ai browserului Chrome, cu siguranta de vor bucura de recentul anunt facut de Google. Acum, browserul Chrome primeste suport pentru cautarea prin comada vocala. Acest update are un mare potential de a face activitatile utilizatorilor mai rapide si mai eficiente.

 Ok-Google

Google subliniaza ca acest sistem hands-free de cautare vocala poate fi util mai ales acelora care fac altceva in acest timp, dar doresc sa caute ceva pe motorul de cautare. Utilizatorii pot sa evite sa se intrerupa din lucru si pot initia o cautare doar folosindu-se de voce. Optiunea de suport vocal a ajuns, deocamdata, doar pe varianta beta a browseului Chrome si poate fi accesata deschizand un nou tab sau navigand pe pagina de start a motorului de cautare si initiand comanda vocala “OK, Google”, apoi adaugand ce vrea sa caute utilizatorul. Aceasta facilitate va ajunge curand la toti utilizatorii din Statele Unite si, probabil, mai tarziu, si in restul lumii.

 

De asemenea, Google mai precizeaza ca posibilitatea de a initia cautari vocale din Chrome va primi suport, in curand, si pentru alte limbi, nu doar pentru engleza. Utilizatorii care doresc sa activeze comanda vocala in Chrome trebuie sa apese o singura data pe pictograma cu microfonul, apoi vor putea sa initieze cautari vocale.

 

Πηγή: Slashgear