Chrome pentru iOS primeste un update care aduce un centru de norificari si noi extensii

30

Google a lansat un update pentru versiunea iOS a browserului Chrome, astfel ca aplicatia poate acum profita de o serie de facilitati pe care le ofera iOS 8. Update-ul aduce o serie de imbunatatiri care fac Chrome pentru iOS mai usor de folosit, inclusiv introducerea unor recunoasteri gestuale noi.

 

Totusi, cele mai importante elemente pe care le introduce update-ul sunt un nou widget pentru sectiunea Today din centrul de notificari si suportul pentru o serie de extensii noi. Actualizarea aplicatiei Chrome aduce aplicatia la versiunea 42, care poate fi folosita atat pe smartphone-urile iPhone cat si pe tabletele iPad. Odata ce utilizatorii adauga widget-ul Chrome in centrul de notificari, acestia vor avea posibilitatea sa lanseze browserul cu un nou tab deschis sau pot sa lanseze aplicatia pentru a initia o noua cautare vocala. In plus, daca utilizatorii au copiat o adresa URL in clipboard, widget-ul din centrul de notificari va oferi utilizatorilor optiunea de a deschide browserul direct catre acea adresa.

 

Mai este de notat ca, desi Chrome suporta deja o serie de extensii de aplicatii, update-ul aduce suport pentru aplicatiile de management al parolelor LastPass si 1Password. Odata adaugat acest suport, utilizatorii vor putea sa introduca rapid username-uri si parole, fara sa mai fie nevoie sa paraseasca browserul. Butonul de share si action al Chrome poate fi acum gasit in meniul din dreapta sus al aplicatiei.

 

Noua versiune a Chrome pentru iOS introduce si o serie de gesturi noi pentru a deschide un nou tab sau a-l inchide pe cel existent. De asemenea, in momentul in care utilizatorii se afla deja pe o pagina de internet in aplicatie, daca isi vor trece degetul de sus in jos vor genera o actiune de reinprospatare a paginii. In plus, trecerea degetului catre stanga va genera deschiderea unui nou tab. Actiunea de trecere cu degetul in jos, apoi la dreapta, va inchide tab-ul deja deschis.

 

Πηγή: Slashgear