Chrome pentru Android, actualizat cu o protectie sandbox superioara

44

 

Unul dintre aspectele criticate ale platformei Android, securitatea este luata in mod serios de Google. Noua versiune a browser-ului Chrome ofera, pe langa deja cunoscuta arhitectura multiproces, care permite separarea fiecarui tab intr-un spatiu separat de memorie, si suport pentru tehnologia User ID Isolation.

O trasatura specifica a platformei Android, care nu este prezenta in mod implicit pe platforma Linux din care acesta isi trage seva, User ID Isolation permite rularea fiecarei aplicatii in parte sub nume diferite de utilizator. Pe langa izolarea oferita de arhitectura multi-proces, se ofera astfel un plus de securitate si prin separarea zonelor de memorie pe baza drepturilor diferite de acces.

Aceasta politica de virtualizare este impusa la nivelul nucleului sistemului de operare, protectia fiind asigurata chiar de la baza sistemului de operare. Disponibil pe platforma Android 4.0 sau mai noua, Chrome nu va putea insa activa acest mod avansat de protectie decat atunci cand va rula pe Android 4.1.

Sursa: orange