Chrome Beta pentru Android aduce functii noi ca redeschiderea tab-urilor inchise si multe altele

31

Google a lansat o noua versiune beta a browserului Chrome pentru Android. Actualizarea poarta numarul v35.0.1916.34 si, printre noile optiuni pe care le aduce, se numara si o functie care permite redeschiderea tab-urilor inchise de utilizatori.

 

Astfel, daca un tab a fost inchis accidental, operatiunea se va putea anula prin intermediul unui buton aflat la baza ecranului. Odata apasat, acesta va redeschide tab-ul inchis cel mai recent. Daca utilizatorul va continua sa apese butonul, browserul va redeschide tab-urile inchise anterior.

 

O alta schimbare importanta adusa de Chrome Beta pentru Android este redarea video in browser in mod fullscreen. Optiunile de control pentru redarea in mod fullscreen au fost innoite si, in loc sa existe butoane mari de control care sa se suprapuna peste imagine, utilizatorul va avea acces la optiuni intr-o gama mai larga, insa in varianta standard. Desigur, faptul ca s-a schimbat acest afisaj al butoanelor in mod fullscreen nu inseamna ca acum e mai bine, neaparat. Nu mai ocupa atat spatiu pe ecran, insa utilizatorii nu mai au acces la optiuni ca repede inainte sau inapoi pentru a putea naviga in interiorul materialului video. In plus, modul fullscreen nu are suport pentru o experienta de tip immersive, astfel ca pe ecran sunt afisate optiunile de control a navigarii. Totusi, actuala versiune a Chrome Beta aduce suport pentru subtitrari.

 

Pe langa cele precizate mai sus, Google a adaugat suport pentru ferestrele multiple in cazul telefoanelor care permit acest lucru (de obicei smartphone-uri Samsung si LG). Versiunea standard a browserului Chrome pentru Android are deja suport pentru ferestre multiple, insa versiunea beta nu beneficia de aceasta optiune pana acum.

 

Google Chrome Beta pentru Android poate fi descarcat gratuit din magazinul online Play Store.

 

Πηγή: GSM Arena