Chrome afiseaza alerte anti-malware inainte sa afiseze site-urile infectate

22

Google incearca sa asigure cat mai mult ca utilizatorii de pe internet sunt in siguranta, iar acum extinde initiativa Safe Browsing. Pe langa alertele de securitate pe care browserul Google Chrome le afiseaza inainte de descarcarile care par periculoase, se vor afisa si pagini de avertizare inainte ca utilizatorii sa viziteze site-uri care ar putea instala pe dispozitivele lor virusi.

 

Listele care afiseaza cautarile contin semne de avertizare pentru site-urile periculoase care instaleaza programe nedorite pe dispozitivele utilizatorilor, iar Google sustine ca dezactiveaza permanent mesajele publicitare Google Ads care ar putea duce “pagini periculoase cu software-uri nedorite”. Gigantul motoarelor de cautare cere site-urilor sa isi instaleze Webmaster Tools pentru a-si proteja site-urile de probleme care ar putea genera oferirea catre vizitatori de programe nedorite.

 

Google incearca, prin aceasta initiativa, sa faca internetul un loc cat mai sigur. Iata si mesajul de avertizare pe care Chrome il afiseaza atunci cand utilizatorii vor sa viziteze un site periculos:

 

safebrowsing

 

Πηγή: Engadget