China adauga 51 de milioane de utilizatori web in 2012

19

Nu ar trebui sa fie surprinzator  ca utilizarea internetului a crescut in toata lumea in anul 2012, dar unele tari au avut cresteri mai mari decat altele. Numarul internautilor din China a crescut la 564 milioane de oameni, mai mult cu 10 procente fata de numarul de anul trecut.  Asta inseamna o crestere cu 51 de milioane de utilizatori – echivalentul a 1/3 din populatia Californiei, toata populatia Spaniei sau jumatate din populatia Japoniei.

Segmentul care a inregistrat cea mai mare crestere din cei 10% este sectorul utilizatorilor de internet mobil cifrele au crescut cu 18.1% fata de anul trecut cand existau 420 de milioane de utilizatori ai acestui serviciu.

Cresterile mari pe care China le-a inregistrat in materie de utilizatori web nu au trecut neobservate. Tim Cook, presedintele Apple, s-a intalnit saptamana trecuta cu Xi Guohua, directorul China Mobile, pentru a discuta “chestiuni legate de cooperare”. Lansarea noii generatii de dispozitive iPad mini si iPad 4 ar putea fi lansate in China pana la sfarsitul acestei saptamani.

 

Sursa: The Verge