Cheltuielile pe care le facem pe elecronice vor creste la 1.1 trilioane de dolari in 2013

30

Potrivit Asociatiei Consumatorilor de Electronice (Consumer Electronics Association – CEA), cheltuielile globale pe care oamenii le fac pe elecronice vor atinge 1.1 triliarde de dolari. CEA, care organizeaza joi Consumer Electronics Show, a declarat ca suma toatala a banilor cheltuiti pe elecronice va creste cu 4 procente in 2013 fata de 2012. In 2012, aceste cheltuieli scazusera cu 1% fata de anul precedent.

Aceste estimari ale cheltuielilor provin de la Steve Koenig, unul dintre oficialii Asociatiei Consumatorilor de Electronice. De asemenea, Koenig este crede ca smarphone-urile, computerele mobile si tabletele vor fi responsabile pentru mai mult de jumatate din cheltuielile pe care consumatorii de electronice le vor face in acest an.

In plus, oficialul CEA a mai avertizat ca instabilitatea economiei din Europa ar putea influenta negativ predictiile pe care le-a facut. Si marirea taxelor din Statele Unite ar putea determina clientii sa cumpere mai putine electronice decat este asteptat.

 

Sursa: BGR