Charlie Hebdo va publica 1 milion de copii saptamana viitoare, cu ajutorul unor fonduri de la Google

18

In lumina tragidiei atacului terrorist petrecut recent, publicatia franceza Charlie Hebdo planuieste o publicare masiva a revistei. Tirajul obisnuit pentru acest titlu este de 30.000 de exemplare, dar angajatii vor sa publice saptamana viitoare un milion de exemplare, ca semn de doliu fata de cei ucisi.

 

Opt dintre angajatii Charile Hebdo, dar si alte persoane au fost ucise in timpul masacrului din Paris. Publicatia a cerut ajutorul altor jurnalisti sau a altor ilustratori din toata Europa pentru a strange fondurile necesare publicarii a 1 milion de exemplare. In mod neasteptat, ajutorul a venit chiar de la Google. Gigantul motoarelor de cautare a donat o suma de aproximativ 250.000 de dolari pentru a sustine financiar tiparirea. Este de notat ca o suma similara a fost stransa si in cadrul unui efort comun a ziarelor din Franta.

 

De asemenea, o parte dintre distribuitorii Charlie Hebdo au hotarat sa lucreze pe gratis pentru distribuirea acestei editii din revista. Unul dintre angajatii revistei satirice a declarat, pentru o televiziune franceza ca: “Este foarte greu. Cu totii suferim, suntem indurerati, ne este teama, dar o vom face oricum, pentru ca stupiditatea sa nu castige”.

 

Πηγή: The Verge