CES 2016: Samsung a prezentat noua gama de electrocasnice inteligente

229

Samsung a prezentat la CES 2016 o noua categorie de frigidere, pozitionand acest produs drept piesa centrala a bucatariei. Noile modele inteligente de electrocasnice introduc o serie de inovatii practice.

 

„Samsung a redefinit segmentul electrocasnicelor prin noile functionalitati, astfel ca acestea s-au transformat din necesitate in dorinta. Cu noul frigider Family Hub, vom schimba experienta clasica din bucatarie si modul in care utilizatorii folosesc frigiderul”, spune John Herrington, vicepresedinte senior si director general al diviziei Home Appliances, in cadrul Samsung Electronics America. „Acum mai mult ca niciodata aducem utilizatorilor tehnologia Internet of Things nu doar pe segmentul frigiderelor, dar si pe segmentul electrocasnicelor de gatit, prin lansarea de produse noi, cu conexiuni Wi-Fi.”

 

Frigiderul Family Hub

Frigiderul Family Hub este un produs complet si complex, cu multiple functionalitati, fiind un ajutor pentru organizarea alimentelor si a activitatilor casnice, oferind in acelasi timp si optiuni de divertisment. 

 

Toate informatiile sunt afisate pe un ecran LCD full HD de 21,5 inci, amplasat pe usa dreapta a frigiderului. In plus, ecranul le permite utilizatorilor sa actualizeze calendarul de activitati, sa posteze fotografii sau sa lase notite, totul prin intermediul smartphone-ului lor.

 

Pentru a gestiona mai usor cumparaturile sau a identifica alimentele care trebuie consumate cat mai repede pentru a evita risipa, Family Hub reprezinta o resursa extrem de utila. In plus, cele trei camere foto amplasate in interiorul frigiderului realizeaza fotografii de fiecare data cand usa frigiderului este inchisa. Imaginile pot fi accesate ulterior de pe smartphone pentru verificarea alimentelor disponibile. Astfel, cei care sunt deja in magazine si au uitat sa verifice ingredientele de care au nevoie pentru cina, pot folosi aplicatia Samsung Smart Home pentru a arunca o privire in frigiderul Family Hub. Mai mult, frigiderul poate fi folosit pentru a face cumparaturi online, pentru a accesa retete si pentru a face liste de cumparaturi.

 

Frigiderul integreaza si optiuni de streaming online pentru muzica, pe care o poate reda fie prin boxa incoporata, fie printr-o boxa wireless conectata prin Bluetooth, cum este Samsung Radiant 360. De asemenea, utilizatorii pot urmari programele TV preferate folosind functia Screen Mirroring care permite redarea imaginilor de pe un Smart TV Samsung.

 

Family Hub dispune si de o zona Samsung FlexZone™, care transforma frigiderul in congelator, in functie de nevoile utilizatorilor. In plus, functiile de reducere a consumului de energie fac din acest frigider un dispozitiv electrocasnic cu performante superioare.

 

Frigiderul Family Hub (modelul RF28K95800SR) va fi disponibil in mai multe variante printre careCounter Depth, Full Depth, Stainless si Black Stainless.

 

Noua serie de cuptoare Samsung este compatibila cu tehnologia Wi-Fi si au usa Soft Close Dual Door. Noua gama dispune si de tehnologia premiata Flex Duo™ pentru mai multa flexibilitate si posibilitati de configurare a cuptorului. Utilizatorii pot schimba cu usurinta interiorul cuptorului, avand de ales intre un compartiment mare sau doua compartimente separate, prin inserarea sau indepartarea unui Smart Divider. In plus, usa Soft Close Dual Door a fost dezvoltata pentru a permite accesul doar la compartimentul din partea de sus sau la ambele compartimente.

 

Dispunand de conexiune Wi-Fi, noile cuptoare sunt compatibile cu tehnologia Internet of Things (IoT), permitandu-le utilizatorilor sa monitorizeze plita de gatit si cuptorul de la distanta. Astfel, acestia pot preincalzi sau pot ajusta temperatura cuptorului cu ajutorul smartphone-ului si pot verifica daca plita de gatit a fost stinsa sau nu. Butoanele metalice cu lumini albastre LED semnalizeaza daca acesta este in functiune, fiind astfel si mai usor de supravegheat.

 

Samsung a mai expus la CES 2016:

  • Samsung Chef Collection, gama Slide-in Dual Fuel: Aceasta gama este ideala pentru bucatarii amatori si include o plita pe gaz si un cuptor electric care au fost integrate intr-o singura unitate dezvoltata cu tehnologia Samsung Flex Duo.

 

  • Frigiderul Samsung Flex Food Showcase cu 4 usi: Usa exterioara Food Showcase se deschide permitand accesul la alimentele cel mai des consumate, in timp ce compartimentul interior InnerCase poate fi folosit pentru pastarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp. Zona exclusiva Samsung FlexZone™, situata in partea dreapta, la baza frigiderului, poate fi transformata cu usurinta in congelator, ajustand setarile de temperatura. In plus, sistemul Triple Cooling pastreaza alimentele proaspete pentru mai mult timp, mentinand un nivel egal de umiditate in interiorul frigiderului si calibrand temperatura cu precizie.