CES 2015: Intel lanseaza procesorul Curie care are marimea unui nasture si va alimenta dispozitive purtabile

24

Intel a prezentat la evenimentul CES 2015 procesorul numit Curie. Acesta are dimensiunea unui nasture si va fi folosit pentru a alimenta dispozitive purtabile mici care vor fi dezvoltate in viitor.

 

Intel Curie a fost prezentat chiar de presedintele companiei, Brian Krzanich, in timpul unui discurs pe care l-a tinut la eveniment. Procesorul va permite producatorilor de dispozitive purtabile “sa creeze gadget-uri purtabile in mai multe feluri”, de exemplu genti, jachete, inele etc. Modulul creat de cei de la Intel include procesorul, un emitator radio Bluetooth de energie scazuta, senzori si un motor care este destinat diferitelor tipuri de activitati fizice. “Anul trecut am lansat Edison. Ca ingineri, stiam ca puteam face ceva mai bun si puteam face computerele si componentele specifice chiar si mai mici. Va pot spune ca am reusit, am creat ceva de marimea unui nasture de jacheta. Asta schimba jocul in ceea ce priveste dispozitivele purtabile”, a declarat presedintele Intel.

 

Modulul creat de companie poate functiona pentru perioade mari de timp cu o baterie de marimea unei monede sau poate functiona cu o baterie reincarcabila. Ca parte a discursului de lansare a unui nou produs, conducatorul Intel l-a invitat pe scena si pe directorul Oakley si au anuntat impreuna un nou parteneriat. Intel va colabora cu firma de optica pentru a crea dispozitive purtabile pentru fata ce vor fi alimentate de noul procesor Curie.

 

Oficialul Intel a mai sustinut ca firma incearca sa faca ordine in diversitatea de produse pe care o ofera si a precizat ca este o companie care poate face o schimbare pe segmentul pe care activeaza si ca poate aduce o diversificare prin investitii si actiuni concrete.

 

Πηγή: The Inquirer