Cercetatorii au descoperit ca jocurile video aduc beneficii

36

Multi dintre noi am fost macar o data atat de captivati de un joc video incat am uitat sa mancam sau sa bem ore in sir si ne-am dat seama ca suntem flamanzi abia cand ne-am oprit din joc. Se pare ca exista o explicatie stiintifica pentru acest fenomen si ca jocurile ar putea fi benefice pentru sanatate.

 

Cercetatorii de la Universitatea Plymouth din Marea Britanie au descoperit ca daca utilizatorii se joaca Tetris pentru o anumita perioada de timp, acest lucru reduce nevoile organismului, cum ar fi senzatia de foame. Cercetatorii sustin ca stimuli vizuali interactivi cum sunt cei din Tetris sau din orice alt joc pot sa inlocuiasca nevoile de baza ale organismului pentru scurt timp. Cercetatorii au concluzionat ca “Tetris poate fi o unealta utila pentru a pacali nevoile organismului in afara laboratoarelor”.

 

Desigur, este putin probabil sa vedem o dieta bazata pe jocul Tetris in viitor. Cu siguranta sa dam jos greutatea in exces prin intermediul jocurilor video nu este o metoda prea sanatoasa, desi s-ar putea dovedi eficienta.

 

Πηγή: BGR