Cercetatori din marina americana au reusit crearea unei sticle anti-glont facuta din lipici

25

US Naval Research Laboratory (NRL) a anuntat o descoperire majora si inovatoare in ceea ce priveste stiinta materialelor. Dupa zeci de ani de cercetari, NRL a creat un material transparent, cu proprietati anti-glont, care poate fi modelat in orice forma.

 

Cercetatorii au numit materialul Spinel, iar acesta a fost realizat din pudra sintetica de lipici care a fost incalzista si presata intr-un mediu de tip vacuum in care i-au fost date forme de foi. “Spinel este, de fapt, un mineral, este magneziu aluminat”, a spus unul dintre cercetatori. “Avantajul este ca este mult mai dur, mai rezistent si mai greu de deteriorat decat sticla. Ofera o protectie mai buna in mediile ostile, adica poate rezista eroziunii produse de nisip sau ploaie”, a continuat specialistul.

 

Spre deosebire de celelalte modele de sticla anti-glont folosite in prezent, care sunt facute din mai multe straturi alternative de sticla si plastic, Spinel lasa sa intre si lumina infrarosie. Asta inseamna ca materialul poate proteja lentila unei camere de supraveghere fara sa ii afecteze functionarea. Cei de la NRL au acum planuri sa extinda Spinel si in alte ramuri ale industriei de aparare.

 

Πηγή: Engadget