Cele mai importante optiuni noi pe care le aduce iOS 8.3 beta

21

Apple a lansat recent sistemul de operare iOS 8.3 beta pentru dezvoltatorii de aplicatii. Pe langa imbunatatirile la nivelul breselor de functionare, aceasta versiune aduce si o gama mai mare de emoticoane emoji din care utilizatorii pot alege.

 

In mod specific, se pare ca noua versiune a sistemului de operare iOS include acum emoji-uri care reprezinta familii de acelasi sex. In plus, iOS 8.3 beta permite utilizatorilor sa modifice nuanta tenului pictogramelor traditionale emoji, astfel ca, odata cu actualizarea, vor avea de ales intre pana la sase nuante de culoare de ten. Este de notat ca acesta este prima versiune de sistem de operare in care Apple a incercat sa diversifice aceste pictograme. In cadrul iOS 6, insa, este adevarat ca Apple a introdus pictograme emoji care sa sugereze cuplurile de acelasi sex.

 

De asemenea, si recent lansatul OS X 10.10.3 include pictograme emoji pentru care exista mai multe optiuni decat inainte. Pe langa aceste schimbari la nivelul emoji, in iOS 8.3 asistenul vocal Siri a primit suport lingvistic suplimentar pentru urmatoarele limbi: rusa, daneza, olandeza, portugheza, suedeza, thai, tuca si engleza indiana.

 

Este destul de curios ca Apple a lansat o versiune iOS 8.3 in varianta beta, tinand cont ca firma nu a lansat inca o versiune publica a iOS 8.2. Deocamdata nu este clar cand va fi lansata versiunea oficiala a iOS 8.2, insa zvonurile sugereaza ca acest lucru s-ar putea intampla in luna martie si ca sistemul de operare va include suport Apple Watch.

 

Πηγή: BGR