Cel mai noi model de Audi Q7 are suport pentru Android Auto si CarPlay

21

Cei de la Audi nu tin neaparat cont de brand in cazul softurilor special create pentru masini, iar cel mai nou model de Audi Q7 are suport atat pentru Android Auto cat si pentru CarPlay. Ambele sisteme au fost prezentate la evenimentul CES 2015 care are loc zilele acestea.

 

Sistemul specific Audi, HMI (Human Machine Interface), a fost conectat fie la un dispozitiv Android fie la unul iOS. Astfel, prin intermediul ecranului de pe bord se poate naviga nu prin sistemul de operare specific masinii, ci chiar pe software-ul telefonului. Dupa ce utilizatorul a selectat, in prealabil, fie sistemul CarPlay fie Android Auto, interfata specifica sistemului de operare de pe telefon va putea fi accesata.

 

Pe volan exista un buton de control prin care soferul poate accesa asistentul vocal (fie Siri sau Google Now), iar o alta rotita va ajuta navigarea prin meniu. Desigur, functiile oferite sunt cele obisnuite, insa este de remarcat cat de repede s-a miscat Audi pentru a oferi suport pentru ambele sisteme de operare. Acest model de Audi Q7 va fi pus in vanzare in 2016, dar va ajunge in showroom-uri in acest an.

 

Πηγή: Engadget