Cei de la Samsung spun ca smartphone-urile cu ecrane flexibile ar putea deveni realitate la anul

21

Ecranele curbate pentru smartphone-uri au ajuns in sfarsit ceva obisnuit. Desigur, poate ca nu exista un numar impresionant de detinatori de astfel de dispozitive, dar pe piata exista deja trei modele – LG G Flex 2, Samsung Galaxy Note Edge si Samsung Galaxy S6 edge. Asta inseamna ca ecranele curbate nu au mai ramas doar la stadiul de inovatie expusa la saloanele de tehnologie.

 

Din punct de vedere logistic, insa, ideea de ecran flexibil este una care ridica probleme – se poate indoi substratul ecranului, dar cum ramane cu cadrul telefonului, cum s-ar putea aseza bateria unui astfel de dispozitiv si cum s-ar integra placile de circuite. Deocamdata nu este clar cum vor fi solutionate aceste probleme, insa Samsung sustine ca anul viitor ar putea fi lansate smartphone-uri cu ecran flexibil.

 

De notat este ca afirmatia in legatura cu ecranele a fost facuta de divizia Samsung Display, nu de segmentul care se ocupa propriu-zis cu constructia de smartphone-uri, dar este bine de stiut ca tehnologia a avansat atat de mult incat putem spera in 2016 la un astfel de gadget. Deocamdata este imposibil de speculat cum va arata un smartphone cu ecran flexibil si cu siguranta primul model va fi unul de incercare, cu multe limitari.

 

Pe langa ideea crearii de smartphone-uri cu ecrane flexibile, se pare ca LG lucreaza deja la un ecran transparent care ofera utilizatorului sa vada chiar prin telefon atunci cand display-ul nu este activ. Ramane de vazut de prototipuri revolutionare vor fi lansate in anii urmatori pe acest segment.

 

Πηγή: PocketNow