Cea mai mare problema a posesorilor de smartphone-uri din US este viteza de descarcare

28

Utilizatorii de telefoane mobile gasesc extrem de enervante intreruperile din cauza pierderii semnalului, telefoanele din partea operatorilor de telemarketing, conexiunile wireless slabe si sms-urile de tip spam, conform unui studiu realizat de Pew Research in SUA.

Studiul realizat pe un numar de 2,254 adulti din Statele Unite intre 15 martie si 3 aprilie 2012 a aratat ca aproximativ 88% dintre americani au cel putin un telefon mobil. Dintre acestia, 72% au spus ca au trecut prin experienta pierderii semnalului, iar 32% au spus ca li se intampla saptamanal sau mai des.

68% dintre ei primesc telefoane de la agenti de marketing, in timp ce 25% din aceste telefoane nedorite sunt primite mai mult de o data pe saptamana. 79% folosesc optiunea sms. Dintre acestia 69% primesc mesaje spam. Un sfert din utilizatorii de telefoane mobile primesc astfel de mesaje in mod repetat saptamanal.

Aproximativ 55% dintre ei folosesc telefonul pentru a naviga pe internet sau pe email. 77% au trecut prin experienta unor viteze lente de incarcare. 46% au spus ca li se intampla in mod frecvent si repetat.

Cifrele de mai sus reprezinta studiul ce a targetat posesorii de telefoane mobile, dar Pew Research a demonstrat ca problemele sunt mult mai mari cand vine vorba de smartphone-uri, proprietarii carora sunt in minoritate printre utilizatorii de telefoane mobile din Statele Unite. De exemplu, 35% din utiizatorii de smartphone au probleme cu pierderea conexiunii, in comparatie cu 28% din cealalta categorie de utilizatori. Cea mai mare problema a posesorilor de smartphone-uri este viteza de descarcare, cu un procent de 49% de nemultumiti in comparatie cu 31% dintre cei ce folosesc telefoane mobile obisnuite.

“Marea schimbare pe care conectivitatea mobila a adus-o utilizatorilor este disponibilitatea instanta a oamenilor si a informatiei,” a declarat Jan Lauren Boyles, cercetatorul de la Pew care a autorizat acest raport.

“Posesorii de telefoane mobile s-au atasat de accesul imediat la alte persoane si asteptarile lor de a obtine informatia in timp real creste, ei ajungand sa devina dependenti de siguranta functiilor tehnice ale telefonului. Orice problema care blocheaza sau opreste conectarea la oameni si informatii poate devein mai suparatoare pentru ei decat orice altceva din toata aceasta lume interconectata.”

Pe tine ce te enerveaza cel mai mult la telefonul tau mobil?