Cea mai mare parte a traficului web de ieri din China a fost redirectionat catre o casa din Wyoming

22

Ieri, mare parte din cei 500 de milioane de utilizatori de internet din China au fost redirectionati in mod misterios catre o serie de adrese inregistrate intr-o casa din Cheyenne, Wyoming. Publicatia New York Times noteaza ca acest lucru a fost posibil datorita unei brese din sistemul de cenzura chinez.

 

Totusi, cum au ajuns acei utilizatori tocmai in Wyoming? Se pare ca autoritatile care cenzureaza internetul in China au incercat sa restrictioneze accesul utilizatorilor catre site-urile detinute de Sophidea Incorporated, care folosea sisteme de reroting pentru a evita sistemele de firewall nationale. Totusi, in loc sa blocheze accesul catre site-urile in cauza, autoritatile au facut o greseala care i-a trimis pe utilizatori tocmai spre acele adrese, generand un trafic urias. Din cauza acestui lucru, majoritatea utilizatorilor chinezi nu au putut sa adrese .com, .org si .net pentru aproape opt ore. Tot traficul din China a fost redirectionat catre Wyoming pentru ca se pare ca acolo se afla sediul Sophidea Incorporated.

 

Sophidea Incorporated nu este singura firma care isi are sediul in micuta casa. Se pare ca in aceasta locuinta situat pe 2710 Thomes Avenue isi au sediul, pe hartie, peste 2.000 de companii. Dupa cum va puteti imagina, o mare parte dintre acestea sunt firme fantoma.

 

Sophidea Incorporated detine toate site-urile catre care guvernul chinez a incercat sa restrictioneze accesul, asadar pare o firma destul de mare. Totusi, nu exista prea multe informatii despre aceasta entitate, iar jurnalistii de la New York Times nu au gasit nici ei pe nimeni care sa le raspunda la intrebari referitoare la aceasta situatie.

 

Πηγή: Gizmodo