Cea mai cunoscuta aplicatiei a industriei muzicale va fi in curand gratuita

15

Probabil ca ati auzit de software-ul de productie audio al celor de la Avid numit Pro Tools. Acest soft este, practic, un instrument fundamental in industria muzicala, fiind si cel care include de acum faimosul efect Auto Tune. In cei 15 ani de cand exista, Pro Tools nu putea fi folosit decat daca era cumparat, asadar nu reprezenta o alternativa ieftina daca existau utilizatori care ar fi vrut sa incerce sa produca singuri. Totusi, Avid schimba acum situatia.

 

Compania a lansat o versiune gatuita numita Pro Tools First care contine optiunile de baza. Desigur, utilizatorii care vor incerca versiunea gratuita nu vor avea acces la toate facilitatile – practic, vor lipsi track-urile suplimentare, score editing-ul si playback-ul video. In afara de elementele tocmai mentionate, programul se va comporta intocmai ca versiunea platita, astfel ca cei care incearca Pro Tools First nu vor trebui sa reinvete sa foloseasca programul, daca vor trece ulterior la versiunea platita de software.

 

Adevarata strategie cu care Avid vrea sa faca bani cu aceasta versiune platita este cumpararea de elemente noi de catre utilizator. Pro Tools First include o serie de 21 de efecte audio, insa celalalte vor trebui cumparate. In plus, Pro Tools First permite pastrarea gratuita a proiectelor intr-un spatiu de stocare cloud, dar exportarea acestora pentru acces offline costa. Totusi, Pro Tools First este o versiune buna pentru cei care doresc sa incerce lucrul cu acest program fara sa fie nevoiti sa plateasca sute de dolari.

 

Iata si un material video de prezentare a Avid Pro Tools First:

 

 

Πηγή: Engadget