Cea mai avansata camera digitala din lume va fi incorporata intr-un telescop

26

Entuziastii tehnologiei care cred ca o camera DSLR cu senzor care ofera o rezolutie de 50 de megapixeli este un record pot fi surprinsi de urmatoarea veste. Departamentul de Energie al Statelor Unite a primit aprobarea pentru a construi camera digitala a Large Synoptic Survey Telecscope. Aceasta va oferi accesul la o rezolutie de 3.2 gigapixeli.

 

Camera incorporata in telescop promite sa fie cea mai avansata din lume. De altfel, nu doar rezolutia extraordinar de buna este ceea ce o scoate in evidenta. Desigur, o asemenea rezolutie depaseste cu mult toate camerele digitale incorporate in prezent in vehicule terestre sau aeriene. Ceea ce este deosebit este ca, prin intermediul acestei camere, Large Synoptic Survey Telecscope va putea fotografia portiuni de teren la fel de extinse ca Luna si va putea capta mai multa lumina decat orice alt telescop de pe glob.

 

Toate acestea inseamna ca cercetatorii vor putea studia mai eficient universul si originile sale, vor putea sa stabileasca traiectoriile asteroizilor luminati slab si vor putea sa afle mai mult despre antimaterie. Camera digitala de 3.2 gigapixeli a Large Synoptic Survey Telecscope nu va fi gata decat in 2019, dar faptul ca proiectul a primit aprobare din partea autoritatilor americane este, cu siguranta, un pas inante foarte important.

 

Πηγή: Engadget