Ce trebuie sa stii despre ecranele smartphone-urilor [VIDEO]

55

Ecranele tactile recunosc atingerile utilizatorilor prin doua tehnologii: tehnologie bazata pe rezistente sau tehnologie capacitiva. Ecranele rezistive necesita un stylus pentru a putea inregistra comenzi exacte, in timp ce ecranele capacitive sunt mult mai rapide.

 

Ecranele resistive obisnuiau sa fie folosite in trecut si au fost integrate in gadget-uri cu sisteme de operare precum Palm Sau Windows Mobile. Pe de alta parte, ecranele capacitive sunt perfect adaptate folosirii cu ajutorul degetelor, chiar daca sunt putin mai scumpe decat cele rezistive.

 

Desigur, si ecranele LCD au fost folosite de foarte multa vreme si se impart si ele in ecrane TFT (thin-film transistor) si ecrane IPS (in-place switching). Ecranele TFT costa mai putin decat cele IPS, insa nu ofera aceeasi calitate si un unghi de vizualizare atat de larg.

 

Ecranele LED sunt si ele incorporate in majoritatea smartphone-urilor de pe piata. Spre deosebire de ecranele LCD care au nevoie de o sursa exterioara de lumina, ecranele LED emit propria lumina. Subcategorii ale ecranelor LED sunt ecranele OLED (organic LED) care folosesc carbon in locul siliconului in constructia panoului si ecranele AMOLED (active matrix OLED).

 

Tonurile de negru din ecranele LED sunt mai bine redate, insa ecranele LCD ofera culori mai vii decat cele LED. Oricum ar fi, majoritatea companiilor producatoare de smartphone-uri incearca sa combine ecranele care sa ofere o calitate buna a imaginii, cu tehnologia capacitiva si cu sisteme de protectie, totul la un pret cat mai scazut.

 

Iata un material video care explica ce trebuie sa stim despre ecranele smartphone-urilor:

 

 

Πηγή: PocketNow