Ce modele iPhone si iPad sunt compatibile iOS 9

20

La lansarea iOS 9 s-a vorbit mult despre imbunatatirile si functiile noi pe care le aduce acest sistem de operare. Pe langa asta, prezentarea a mai aratat si ca iOS 9 este superior Android la un capitol foarte important: compatibilitaea dispozitivelor pentru upgrade-ul de software. Astfel, iOS 9 poate sa ruleze pe toate dispozitivele care in prezent au iOS 8.

 

Asta inseamna ca modele iPhone ca iPhone 4S, dar si tablete iPad ca iPad 2, sunt compatibile cu noul sistem de operare al Apple. iOS 9 nu numai ca este mai rapid, dar ocupa si mai putin spatiu de stocare in memoria gadget-urilor, ceea ce inseamna ca va functiona mai fluid chiar si pe dispozitivele care nu sunt chiar de ultima generatie.

 

La lansarea iOS 8, multi proprietari de iPhone 4S si iPad 2 s-au plans de spatiul mare pe care il ocupa sistemul de operare, de faptul ca exista probleme la nivelul performantelor si autonomiei bateriei. Totusi, aceasta compatibilitate larga a iOS 9 este dovada ca Apple inca tine cont de utilizatorii care au dispozitive mai vechi si face importanti pasi inainte, spre deosebire de Google al carui ultim sistem de operare (Android Lollipop) se chinuie sa devina popular.

 

Iata si lista completa de dispozitive Apple care pot fi actualizate la sistemul de operare iOS 9:

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus
  • iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPod touch 5.

 

Πηγή: BGR