Caterpillar Cat S60, primul smartphone echipat cu o camera termosensibila

36

Probabil ca cei mai multi dintre utilizatori nu au nevoie de camere termosensibile pe smartphone-urile lor. Totusi, cei carora le-ar fi util au acum o solutie – Cat S60 de la Caterpillar.

 

Compania a anuntat lansarea cu cateva zile inainte de inceperea evenimentului MWC care va avea loc in acest an si unde dispozitivul va putea fi testat. Pe langa faptul ca este primul smartphone de pe piata echipat cu o camera termosensibila, Cat S60 este si “cel mai rezistent la apa”, sustine compania. Astfel, gadget-ul poate rezista o ora fiind scufundat in apa de 5 metri si poate rezista chiar si scaparii in material moale de beton de pana la 1.8 metri.

 

Caterpillar a dat detalii despre camera termosensibila si a explicat ca ea provine de la FLIR si permite utilizatorilor sa monitorizeze orice activitate care implica emanare de caldura. Spre exemplu, o astfel de functie ar putea fi folosita de muncitori pentru a detecta scaparile de caldura din jurul usilor, sau alte asemenea operatiuni. Pe langa asta, utilizatorii o pot folosi si pentru a se orienta pe intuneric.

 

Pe langa facilitatile mentionate deja, mai merita trecut in revista ca smartphone-ul are o camera foto de 13 megapixeli, o camera frontala de 5 megapixeli si un ecran de 7 inci care ofera rezolutie HD si este acoperit cu sticla Gorilla Glass 4. Procesorul care alimenteaza Cat S60 este un Snapdragon 617, iar smartphone-ul beneficiaza de o memorie RAM de 3 GB, o capacitate de stocare de 32 de GB si suport pentru conexiunea 4G. In plus, sistemul de operare este Android Marshmallow.

 

Caterpillar Cat S60 va deveni disponibil in acest an si se va vinde cu 599 de dolari.

 

Πηγή: BGR