Casca Lumos este un nou proiect Kickstarter care sporeste siguranta in trafic a biciclistilor

291

Un nou proiect Kickstarter isi propune cresterea vizibilitatii biciclistilor din trafic si implicit a sigurantei acestora. Rodul acestui proiect este casca Lumos, o casca ce are la baza un model care s-a conformat prevederilor standardului EN1078 in urma testelor de impact si siguranta.

 

Caracteristicile prin care Lumos se detaseaza de celelalte accesorii de acest tip sunt semnalele luminoase ce indica prezenta in trafic, franarea si intentia de a schimba directia. Reducerea vitezei (franarea) este semnalizata automat, casca fiind dotata cu un accelerometru, iar participantii la trafic pot fi atentionati cu privire la schimbarea directiei actionand o telecomanda fara fir, montata pe ghidon. 

 

Autonomia castii este de aproximativ o saptamana in cazul utilizarii timp de 30min/zi. Pretul promotional al castii este de 99 de dolari plus transport cu livrare in mai 2016. Dupa incheierea promotiei, pretul unei Lumos va fi de 119 Dolari plus transport, iar onorarea comenzilor va incepe din iunie 2016. Cand estimati pretul in lei nu uitati de TVA.

 

 

Πηγή: kickstarter