Casca inteligenta de la Volvo care anunta si soferii si biciclistii atunci cand se apropie unii de altii

19

Pe langa bicicletele inteligente si alte dispozitive smart care la care au inceput deja sa lucreze companiile, se pare ca Volvo vrea sa adauge si o casca de protectie inteligenta. Gadget-ul incorporeaza un sistem de comunicare pe doua cai prin urcarea in cloud a datelor de localizare atat pentru biciclisti cat si pentru soferi.

 

Pentru automobile, inregistrarea datelor va fi posibila prin intermediul unui sistem incorporate, iar casca de protectie inteligenta va putea transmite datele odata ce a fost conectata la o aplicatie de biking ca Strava. Biciclistii vor fi apoi avertizati de fiecare data cand se apropie un autoturism sau cand o masina le va taia calea, prin intermediul unor lumini de avertizare incorporate in casca. De cealalta parte, si soferii vor fi avertizati prin afisarea unei notificari pe ecranul incorporat in parbriz. Atentionarea ca un biciclist se afla in apropiere s-ar putea dovedi extrem de utila, mai ales daca soferul se afla intr-un unghi mort din care nu poate sa il observe.

 

Desigur, ideea cu care Volvo a pornit este foarte interesanta, insa nu reprezinta o garantie ca un astfel de sistem chiar ar putea deveni util si functiona. Principalele motive sunt ca nu toti soferii conduc autoturisme Volvo si ca unii dintre ei s-ar putea sa nu vrea sa isi incarce in cloud datele de localizare. Compania isi propune sa prezinte acest sistem la evenimentul CES 2015.

 

Πηγή: Engadget