Capacitatea de productie TSMC da emotii celor de la Apple

16

Industria semiconductorilor este acum mult mai preocupata de modul cum Taiwan Semiconductor Manufacture Company (TSMC), urmeaza sa distribuie capacitatea de productie si ce procent din venituri si profituri se pot genera in cazul in care primeste ordine de CPU de la Apple in 2013.

Este mai mult decat probabil ca TSMC sa inceapa sa produca cipuri pentru urmatoarele dispozitive Apple iOS in 2013, potrivit observatorilor din industrie. Samsung Electronics a fost singurul furnizor de procesare CPU care alimenta existentele iPhone si iPad-uri.

Cererea de la Apple se asteapta sa fie foarte mare, spun observatorii, adaugand faptul ca alocarea catre TSMC  va fi o decizie critica tinand cont de capacitatea disponibila. Produsele avansate ale TSMC sunt puse la dispozitia marilor firme producatoare de circuite integrate precum Alteria, Qualcomm si Nvida. Fiind in acelasi timp capabil sa furnizeze o capacitate suficienta pentru Apple, de asemenea TSMC nu vrea sa super clientii deja existenti. Alocarea eficienta a capacitatii de productie va fi un punct central pentru fabrica in 2013, cred observatorii.

Dispozitivele Apple iPhone si iPad cer in mod colectiv aproximativ 200 de milioane de procesoare in fiecare an. TSMC necesita, detinerea a mai mult de 200.000 de plachete de 12 inch pregatite pentru a satisface uriasa comanda de la Apple.

Conform IC Insight, vanzari Samsung  sunt prognozate sa creasca 54% in 2012, dupa un salt de 82% in 2011. Comenzile Apple au fost forta motrica din spatele afacerii Samsung, a declarat firma de cercetare.

Sursa: www.digitimes.com