Canonical doreste ca Ubuntu Phone sa fie lansat cu cel putin 10 aplicatii de baza

15

In timp ce RIM pune la bataie sume generoase pentru a-si popula Blackberry World, cei de la Canonical sunt ceva mai modesti si se multumesc daca vor avea macar 10 aplicatii de baza, disponibile pentru telefoanele cu Ubuntu.

Desigur campania CoreApps a celor de la Canonical nu cauta sa adune mii de aplicatii care fac acelasi lucru “with a twist”, iar cele 10 apps-uri vor fi de fapt aplicatiile preinstalate de care are nevoie orice telefon abia scos din cutie. Printre aplicatii si-au gasit loc nelipsitele punti catre retelele sociale dar si cateva elemete utile precum calendarul, ceasul, o aplicatie pentru administrarea contului de email, file manager, cititor de documente si RSS. Poate cea mai importanta aplicatie out-of-the-box va fi terminalul specific distributiilor Linux. Asadar rooting la liber, fara batai de cap si reinstalari Ubuntu fara numar pentru novici.

Canonical apeleaza la ajutorul comunitatii pentru a face disponibile aplicatiile de mai sus in timp util, ele fiind momentan doar puncte in proiectul CoreApps. Prin urmare, cine stie cu codurile ar putea da o mana de ajutor ca sa fie Ubuntu Phone pentru toata lumea.

Sursa: engadget.com