Canon lanseaza camera video LEGRIA Mini

  13

  Canon a anuntat noua LEGRIA mini, o camera video digitala ce ofera utilizatorilor flexibilitate incomparabila si libertatea de a se exprima in mod creativ si de a-si impartasi pasiunile. Noua camera combina un obiectiv Canon grandangular, ecran LCD cu unghi variabil multifunctional si suport incorporat, cu un sistem de imagine HD de cea mai buna calitate si conectivitate Wi-Fi. 

  Disponibila in negru, argintiu si alb, intr-un corp portabil si usor, se diferentiaza de designul traditional al camerelor video. De asemenea, gratie suportului incorporat, ofera flexibilitate sporita in inregistrarea din mana, permite utilizatorilor sa iasa din spatele camerei si sa fie personaje active in clipurile pe care le realizeaza. Cu obiectivul Canon grandangular cu diafragma f/2.8, ce ofera imagini Full HD cu unghiuri de 160 de grade si cadre statice cu unghi de 170 de grade pentru incadrare simpla, LEGRIA mini permite utilizatorilor sa surprinda si mai mult din lumea care ii inconjoara. Cei ce-si doresc sa filmeze intr-un stil mai conventional pot, foarte usor, sa apese pe ecranul LCD tactil pentru a reduce campul vizual pana la un unghi de apropiere de 71 de grade.

  Camera dispune de un sistem de detectare automata a rotirii sale, ceea ce asigura ca imaginea va fi intotdeauna afisata corect, indiferent de cum e tinut echipamentul.Sistemul HS combina senzorul Canon CMOS 1.2/3” de inalta senzitivitate, iluminat din spate, cu platforma de procesare Canon extrem de avansata DIGIC DV 4, pentru a oferi clipuri video si cadre statice cu minimum de artefacte sau zgomot. LEGRIA mini produce imagini Full HD (1920 x 1080) clare, in culori vii, ofera performante foarte bune in conditii de iluminare slaba si o gama dinamica mare, alaturi de cadre statice deosebite, la o rezolutie de 12,8 megapixeli.

  Pentru cei ce doresc sa impartaseasca momentele preferate, fie prin trimiterea pe alte echipamente, fie in retele sociale, LEGRIA mini beneficiaza de conectivitate Wi-Fi incorporata, ce permite distribuirea clipurilor video de inalta calitate1. Totodata, include functia Live Streaming Remote Control, adica utilizatorii de iOS sau Android au posibilitatea de a filma de la distanta folosind o aplicatie de smartphone sau tableta. Functia Remote Browser permite ca imaginile si clipurile video realizate cu LEGRIA mini sa poata fi vizualizate si pe alte terminale, precum tablete sau monitoare cu ecran mare, prin intermediul browserelor precum Safari sau Internet Explorer, eliminand nevoia folosirii unui anumit software.

  Pentru a incarca clipurile prin Wi-Fi pe platforme de socializare precum YouTube sau Facebook, fara a avea nevoie de un computer, utilizatorii cu echipamente ce folosesc Apple iOS se pot folosi de aplicatia gratuita si usor de folosit Canon Movie Uploader. Ceilalti utilizatori pot accesa Canon Image Gateway pentru a incarca un clip fara a mai conecta camera la un PC. Suportul DLNA inseamna, printre altele, ca utilizatorii pot, de asemenea, sa transmita live clipurile pe calculatoarele si televizoarele compatibile.

  Functia Fast Motion Capture, ce inregistreaza la o viteza maxima de 4x, poate ajuta la crearea unor tutoriale captivante in domenii precum frumusete sau bucatarie. Slow Motion Capture poate fi folosit pentru a inregistra la viteze de doua sau de patru ori mai mici – de exemplu, de ajutor pentru dansatorii ce incearca sa observe si sa invete tehnici noi. in plus, functia Mirror Image Recording / Playback, atunci cand ecranul este intors in pozitie orizontala, permite utilizatorilor sa revizuiasca inregistrarile si ii ajuta sa isi rafineze miscarile. Pentru cei interesati de decalaje folosind atat cadre statice cat si clipuri video, pentru extra-efecte, modul Video Snapshot inregistreaza momente de patru secunde la fiecare declansare a unui cadru static, apoi le combina intr-un scurt film cu evenimentele importante ale zilei.

  LEGRIA mini va fi disponibil in Europa incepand de la mijlocul lunii septembrie 2013.