Canon a lansat o noua serie de proiectoare XEED Compact Installation

35

Canon Europe a lansat noua serie de instalatii compacte de proiectoare, XEED Compact Installation in care sunt incluse doua modele standard (XEED WUX450 si XEED WX520) si doua modele cu proiectie scurta (XEED WUX400ST si XEED WX450ST).

Atat XEED WUX450, cat si XEED WX520, dispun de un obiectiv de proiectie cu zoom 1,8x, ce ofera aceeasi luminozitate pe intregul registru al zoom-ului. Noul obiectiv are o deschidere a diafragmei constanta, de f/2.8, ceea ce inseamna ca nu vor exista pierderi ale luminozitatii la capatul registrului de zoom ( o scadere de maximum 5%).

Noua serie ofera o eficienta energetica de varf si au un buton ECO dedicat. Cantitatea de energie electrica folosite este semnificativ mai mica fata de produsele similare oferind, in acelasi timp, o luminozitate deosebita.

Sistemul optic Canon AISYS, ajuns la a cincea generatie, si obiectivul de proiectie complet nou, sunt esentiale pentru consumul electric extrem de redus. Consum energetic este de doar 0,081 watti per lumen pentru WUX450 si de 0,068 watti per lumen pentru WX520. In asteptare, echipamentele consuma doar un singur watt, continuand sa sustina prevenirea pierderilor energetice.

Noua serie permite intretinere rapida si usoara. Filtrul de aer poate fi accesat fara nicio unealta, iar lampa poate fi schimbata prin partea din spate a proiectorului, fara a fi nevoie sa se scoata aparatul de pe instalatie, minimizand timpul in care nu poate fi folosit si crescand eficienta. Actualizarile de firmware pot fi instalate, de asemenea, prin intermediul memoriilor USB.

Datorita noului procesor de imagine, modelele includ o gama de caracteristici avansate, potrivite in special aplicatiilor multi-display. Ajustarea registrelor de culoare permite alinierea perfecta a trei paneluri RGB, eliminand problemele de convergenta. Combinarea marginilor imaginilor cu ajutorul mai multor proiectoare permite crearea de imagini panoramice, alipite perfect.

Modele short-throw – WUX400ST si WX450ST, bazate pe aceeasi platforma hardware ca modelele anterioare, au integrate noile obiective de proiectie pe distanta scurta. Acestea sunt create atat pentru instalatii de proiectare din fata, cat si din spatele ecranului si sunt potrivite mai ales pentru spatii premium.

Cu un zoom digital de 1,4x si nicio distorsiune a imaginii, cele doua produse sunt potrivite pentru proiectii de la distante reduse, afisand o imagine extrem de clara. Porturile DVI si HDMI sunt standard la toate modelele, plus o functie picture-in-picture care permite afisarea simultana a doua surse digitale de imagine, pentru maximum de flexibilitate.

Noua serie de proiectoare XEED Compact Installation, inclusiv variantele “Medical” (echipate cu un mod de simulare DICOM), vor fi disponibile incepand din a doua jumatate a anului 2013.