Canon a castigat 5 premii TIPA

29

Asociatia de Presa si Tehnica a Imaginii (TIPA) a premiat compania Canon la cinci categorii. Juriului TIPA este format din editori ai celor mai importante 28 de reviste de imagine si fotografie din lume, care se regasesc in 15 tari si 5 continente. Juriul se intalneste anual pentru a analiza, a selecta si recomanda cele mai bune produse de imagine luand in considerare o serie de factori precum inovatia, design-ul si calitatea produsului.

Kieran Magee, Director Marketin si Professional Imaging, Canon Europe:Distinctiile TIPA reprezinta inca o recunoastere importanta a produselor Canon. Acest lucru demonstreaza nivelul de calitate si inovatie al gamei noastre de produse, de la modele pentru amatori, pana la linia pentru profesionisti. Cautam intotdeauna noi provocari, ridicam stacheta portofoliului de produse si suntem mandri ca am fost, din nou, apreciati de catre juriul TIPA.”

 

Juriul a facut urmatoarele comentarii:

Cel mai bun DSLR pentru incepatori: Canon EOS 100D

Canon_EOS_100D

Canon EOS 100D demonteaza mitul ca DSLR-urile trebuie sa fie masive si creeaza o alternativa la camerele de format compact pentru cei cei care sunt in cautarea manevrabilitatii unui DSLR, accesul la toata gama de obiective Canon EF si EF-S si portabilitate intr-un corp usor. Senzorul CMOS APS-C de 18 MP dispune de un registru ISO 100-12,800 pentru fotografii si 100-6400 pentru clipurile video. Autofocusul Hybrid CMOS AFII ofera o retentie a focalizarii precisa in timpul fotografierii in Live View, iar calitatea video este imbunatatita prin functiile Full HD si Movie Servo AF. Touchscreenul LCD de 3 inci ofera acces imediat la setarile camerei si dotari ce includ numeroase moduri si scene creative.

Cel mai bun DSLR pentru profesionisti: Canon EOS 6D

Canon_EOS_6D

Canon EOS 6D combina caracteristicile orientate catre consumator cu o serie de optiuni foto avansate. Dispune de un senzor CMOS full-frame de 20,2 MP si poate filma Full HD 1080p; avantajul frull-frame inseamna calitate excelenta la cel mai inalt ISO nativ, de 25,600 si chiar mai mare. Ecranul 104k luminos, de 3 inci, ofera vizualizare la inalta rezolutie pentru videoclipuri si fotografiere in mod Live View, plus acces la multe setari creative. Butonul Q afiseaza un meniu cu cele mai folosite optiuni, care, impreuna cu celelalte butoane dedicate si comutatorul cu opt directii, creeaza o experienta placuta si rapida in timpul fotografierii.

Cea mai buna imprimanta foto profesionala: Canon PIXMA PRO-10

Canon_PIXMA_PRO-10

PIXMA PRO-10 este o imprimanta wireless cu functii AirPrint care utilizeaza noile cerneluri LUCIA, pe baza de pigment, si care incorporeaza un cartus Chroma Optimizer, ce ajuta la eliminarea efectelor de bronz si a erorilor metamerice. Imprimata ofera doua fluxuri de alimentare cu hartie – o tava in partea din spate pentru varietatea tipurilor de hartie si o deschidere manuala pentru imprimari mai dense si mai greoaie. Utilizand 7,680 de jeturi de doar 4 picolitri, imprimanta poate livra atat imagini monocrome, cat si colore, de pana la 4800x2400dpi, in format A3+ (13×19 inci). Viteza de imprimare pentru o imagine de 11×14 inci pe hartie A3+ este de 3 minute si 35 de secunde (5 minute pentru PT-101).

 

Cel mai bun DSLR video: Canon EOS-1D C

Canon_EOS-1D_C

Fiind primul DSLR “hibrid” Canon, EOS-1D C dispune de un senzor CMOS full-frame de 18MP ce poate surprinde imagini video 4K (4096×2160) sau HD, dar si imagini la 18MP in format JPEG sau RAW. Orientat catre productia de film si TV acesta poate inregistra 4K la 24p si 25p, iar HD la rate ale cadrelor pe secunda de 60p. Clipurile sunt stocate pe carduri CF, iar aparatul poate folosi toate obiectivele cu montura Canon EF. EOS-1D C dispune, de asemenea, de toate caracteristicile unui DSLR profesional, ceea ce il face extrem de versatil pentru fotografii experimentati.

 

Cel mai bun obiectiv pentru DSLR-urile profesionale: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Canon_EF_24-70mm_f2_8L_II_USM_w_CAP

Diafragma constanta pe toata plaja de zoom a obiectivului Canon este rezultatul unei constructii din 18 elemente in 13 grupuri, dintre care un element Super UD si alte doua lentile UD. Doua tipuri de lentile asferice sunt combinate pentru a ajuta la reducerea aberatiilor sferice pe intreaga suprafata a imaginii si pe toata plaja de zoom, la care se adauga straturi optimizate cu scopul de a minimiza fenomenul de ghosting. Obiectivul este echipat cu o diafragma circulara cu noua lamele si cu motor ultrasonic (USM) inelar, un procesor de inalta viteza cu algoritmi AF optimizati pentru un autofocus rapid si silentios. A fost construit cu rezistenta sporita la praf si la apa, folosind straturi de fluor pe suprafetele lentilelor.