Canadienii doar cu brandul – chinezii de la TCL se vor ocupa în totalitate de viitoarele telefoane BlackBerry

79

Poate cea mai suprinzătoare informaţie a săptămânii este cea care vine dinspre BlackBerry care pur şi simplu se detaşează de producţia de telefoane mobile, lăsând munca de creaţie, design-ul producţia şi vânzarea pe mâna chinezilor de la TCL.

Compania canadiană a anunţat oficial, încheierea unui contract de licenţiere cu producătorul chinez de hardware, BlackBerry implicându-se doar cu brandul. BlackBerry a cedat tot către TCL, inclusiv partea de securitate software şi suita de servicii, alături de nume şi logo.

Aşadar TCL va prelua în totalitate responsabilitatea pentru partea de telefoane mobile de la BlackBerry. De la dezvoltare, până la producţie şi suport pentru clienţi. Singura implicare a BlackBerry va mai fi pe partea de software, compania canadiană continuând să creeze software pentru telefoanele produse de TCL cu brandul său. De asemenea compania chineză va crea un departament special care să se ocupe de distribuţia şi vânzarea de telefoane BlackBerry la nivel global.

Practic, BlackBerry încearcă să scape complet de responsabilităţile privind crearea, producţia şi vânzarea de telefoane, preferând doar ca la finalul zilei să primească nişte redevenţe de la compania care vinde produse cu brandul său.

Deocamdată nu o putem numi o ieşire de pe piaţa smartphone a celor de la BlackBerry, dar nici mare diferenţă nu e.

Πηγή: PHONE ARENA