Camera Sony Xperia Z – fotografii si inregistrare video

28

Sony a reusit sa impresioneze la CES 2013 cu telefoanele mobile Xperia Z si ZL. Phabletele au ocupat si primele doua pozitii dupa sustinerea testelor sintetice si au atras atentia tuturor prin design, componente hardware si nu in ultimul rand, prin senzorul Exmor RS.

Camera de 13 megapixeli a lui Xperia Z ce are la baza senzorul Exmor RS amintit, se doreste un pretendent la pozitia de cea mai performanta camera de pe un telefon, pozitie ocupata momentan de Nokia Lumia 920 ajutat de PureView. Printre ghidusiile promise de camera lui Xperia Z se numara si modul de captura video HDR in timp real. Norocosii care au manuit phableta la CES 2013, au declarat ca auto-focusul are un timp de raspuns foarte mic, iar noise-ul are un nivel scazut, desi la zoom de 100% imaginile nu au o definitie extraordinara.

In privinta capturii video, se observa o diferenta clara intre Xperia Z si predecesorul sau, Xperia T. Exmor RS captureaza video mult mai clar dar nu dispune de un stabilizator de imagine, optiune ce era pusa la dispozitia lui Xperia T.

 

Sursa: gsmarena.com