Camera purtabila Neurocam inregistreaza doar secventele emotionante

24

Japonezii incearca sa pacaleasca timpul si sa te ajute sa nu mai ratezi momentele perfecte de fotografiat sau de filmat, din cauza timpului scurt pe care il ai la dispozitie ca sa scoti telefonul sau aparatul foto din buzunar.

 

Prototipul camerei purtabile, numita Neurocam, imbina un scanner pentru semnalele emise de creier si un iPhone. Neurocam pretinde ca masoara nivelul de interes al utilizatorilor fata de ceea ce vad, pe o scala de la 1 la 100. Cand nivelul depaseste 60, camera incepe automat sa inregistreze sau sa fotografieze ce vezi, in functie de modul pe care il setezi pe iPhone.

 

Cand vezi un caine, o masina, un om, un peisaj sau orice altceva care iti creste nivelul de interes peste 60, camera incepe sa inregistreze filmulete de 5 secunde pe iPhone. Inainte sa te culci, poti sa vezi daca ziua care tocmai a trecut a fost cumva speciala prin lucrurile marunte pe care le-ai vazut si fata de care ai manifestat interes fara sa realizezi constient. Ar trebui sa functioneze si cu imaginile urate pe care le vezi, deci poti revedea si ceva ce nu mai vrei sa-ti amintesti.

 

Design-ul actual include un fel de banderola pe care o pui pe cap si de care atasezi iPhone-ul, in partea laterala a capului, deasupra urechii, orizontal. Arata ciudat sa ai un smartphone lipit de cap, tocmai de asta cercetatorii japonezi lucreaza la dezvoltarea unei versiuni mai mici, mai discrete si mai atragatoare.

 

Integrezi emotiile in tehnologie, iar corpul tau devine interfata emotionala care coopereaza cu iPhone.

Πηγή: dailymail