Calculatorul se misca greu in ultima vreme? utorrent ar putea fi cauza

26

Forumul cunoscutului client de download a fost asaltat in ultimele zile de utlizatorii nemultumiti ca ultima versiune, utorrent 3.4.2, instaleaza programul Epic Scale a carui indeletnicire este bitcoin mining-ul.

 

Cu toate ca Epic Scale nu este catalogat ca fiind periculos pentru PC sau informatiile utilizatorilor, el poate afecta negativ performanta calculatorului deoarece bitcoin mining-ul necesita utilizarea permanenta a procesorului si isi rezerva un procent din resursele acestuia care, in conditii normale, ar fi fost alocat aplicatiilor deschise cu buna stiinta.

 

Printre problemele raportate de utilizatori se numara faptul ca Epic Scale se instaleaza chiar daca optati sa nu instalati soft-ul aditional aflat in pachetul de instalare utorrent, imposibilitatea dezinstalatii pe cai normale (aplicatia nu apare in lista programelor instalate) si ca lasa in urma anumite key-uri in Registry daca se reuseste dezinstalarea sa.

 

In cele din urma s-a dovedit ca Epic Scale nu se instaleaza fara permisiunea utilizatorilor (silent install) si ca cei afectati au dat dovada de neglijenta si lipsa de intelegere fata de activitatea unei echipe care ofera un software gratuit. Conform declaratiilor facute de reprezentantii Bittorent (compania dezvoltatoare a utorrent), Epic Scale si bitcoin farm-ul ajuta compania sa supravietuiasca in conditiile in care prea putini utilizatori ar fi interesati sa cumpere utorrent-ul, multi nu doresc sa faca donatii, iar majoritatea se indreapta spre programe alternative atunci cand vad reclame. 

 

Prin urmare, daca doriti sa sustineti proiectul utorrent puteti instala Epic Scale fara a va face griji asupra integritatii sistemului de calcul, iar cand aveti nevoie de mai multa putere nu va ramane decat sa inchideti utorrent-ul.

 

Πηγή: engadget