Bursele COSMOTE isi anunta a patra generatie de castigatori

22

Tinerii studenti din Romania au demonstrat, inca o data, pasiunea si dorinta de a atinge excelenta in ceea ce priveste rezultatele academice si implicarea sociala, cu ocazia celei de-a patra editii a programului Bursele COSMOTE. Astfel, COSMOTE Romania anunta cei 5 noi bursieri din cadrul programului de responsabilitate corporativa lansat in 2010.

 

In 2013, fiecare dintre studentii selectati va beneficia de suport financiar constand in 800 lei/luna, timp de 9 luni/an, pe intreaga durata a studiilor universitare. Pana in prezent, COSMOTE Romania a sustinut trei generatii de bursieri si a acordat in primii 3 ani ai proiectului burse lunare in valoare totala de aproximativ 40.000 de euro, urmand ca alocarea resurselor financiare sa continue pana la finalizarea studiilor.

 

Studentii care au castigat cate o Bursa COSMOTE in cadrul celei de-a patra editii a programului sunt: LUISA BALABAN din Giurgiu (studenta la Universitatea Nationala de Arte Plastice, Bucuresti), IONELA-MADALINA GROSU din Suceava (studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie, Iasi), THEODORA-MARIA MANEA din Ploiesti (studenta la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept) si CATALINA-DAIANA TOMESCU din Craiova (studenta la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei), CRISTOPHER-TEODOR UGLEA din Onesti (student la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Istorie).

 

„In aceasta editie, am facut cunostinta cu o noua generatie de boboci talentati si pasionati, dornici sa obtina cele mai bune rezultate in profesiile pe care si le-au ales, fara a pierde, in acelasi timp, din vedere contributia pe care o pot avea in viitor in societatea romaneasca. COSMOTE Romania este onorata sa poata contribui la sustinerea unui numar atat de mare de studenti exceptionali, cu specializari interesante si diverse. Odata cu aceasta a patra editie, programul Burselor COSMOTE atinge un numar de 20 de astfel de burse acordate si reuneste absolventii intr-o platforma de schimb si colaborare. Vrem sa-i felicitam pe toti studentii care s-au inscris in program anul acesta si sa le uram mult succes castigatorilor”, a declarat Ruxandra Voda, Corporate Communications Senior Manager Romania.

 

392 de tineri studenti au aplicat pentru acest program, in prioada 16 septembrie-15 octombrie 2013, iar 205 dosare au fost validate si luate in considerare pentru selectarea celor 25 de finalisti. Juriul editiei din 2013 a evaluat cei 25 de finalisti pe durata a 2 zile de interviuri, urmate de selectarea celor 5 castigatori. In 2013, din juriu au facut parte: Cristina Bazavan, jurnalist/blogger cu o experienta de peste 15 ani in media;Mihaela Perianu, fondator si Managing Partner la Aims Human Capital si la Dale Carnegie Training;Mihai Popa-Radu, Managing Partner al companiei Seeds for Success;Sorin Psatta, Integrated Communication Director la Graffiti BBDO Romania si Lector la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii din Bucuresti si Catalina Tarabuta, Acting Head of Technology, Customer Care and Operational Office al COSMOTE Romania.

 

Programul Bursele COSMOTE este destinat absolventilor de liceu din anii 2012 sau 2013, care au fost admisi in cadrul unei institutii de invatamant superior de stat, in cadrul sesiunii din 2013.

 

Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe burselecosmote.ro.

 

In calitate de parte responsabila si activa a societatii, COSMOTE Romania isi implica angajatii, clientii, furnizorii si partenerii de afaceri in diferite initiative si programe care raspund cerintelor mediului social din Romania.  Printre programele de responsabilitate sociala dezvoltate de COSMOTE Romania se numara: „Mesaje de iubire – campanie de SMS-uri de Anul Nou”, parteneriatul cu Asociatia Telefonul Copilului, programul intern de protectie a mediului inconjurator „Green Office” si multe altele.