Bumbut si Necula sunt fotografii romani calificati in finala Sony World Photography Awards 2015

80

Camera intima din inchisoare si o femeie pe bicicleta au fost lucrarile a doi fotografi romani, Cosmin Bumbut si Daniel Necula, care au intrat in finala competitiei foto Sony World Photography Awards.

 

Cosmin Bumbut, prin colectia Camera Intima, participa in categoria Arhitectura pentru profesionisti cu o serie de fotografii realizate in camera intima din 35 de inchisori din Romania. Bumbut a inceput acest proiect in 2008. Aceasta camera intima este destinata detinutilor casatoriti sau aflati intr-o relatie, in care pot petrece timp intim cu partenera/ partenerul.

 

camera_intima_fotograf_Cosmin_Bumbut

 

Daniel Necula participa la sectiunea Open, categoria Enhanced, cu fotografia Wrong Way (original Wrong Direction), un alb-negru in care o femeie pe bicicleta si umbra acesteia merg in directii opuse. 

 

Daniel-Necula_Romania_Shortlist_Open_Enhanced_2015

 

Fotografiile realizate de cei doi finalisti romani vor fi expuse in cadrul expozitiei 2015 Sony World Photography Awards Exhibition, gazduita de Somerset House din Londra, in perioada  aprilie – mai 2015.

 

Cosmin Bumbut este printre cei mai cunoscuti fotografi comerciali din Romania, care reuseste sa isi puna amprenta artistica in fotografia de publicitate si de moda, ceea ce ii permite sa si traiasca din fotografie, potrivit declaratiilor sale. Pana ce pozele lui sa ajunga in reviste de actualitate sau de moda, prima lucrare a fotografului a fost fotografia unui mesteacan, publicata intr-un supliment din Baia Mare.

 

Cat despre Daniel Necula, este un fotograf din Piatra Neamt care lucreaza si la Spitalul Judetean de Urgenta din localitate, ceea ce inseamna ca deocamdata fotografia este doar hrana pentru suflet in cazul lui. Pentru portofoliu, puteti vizita profilul lui de Flickr.