Bug-ul OpenSSL amana lansarea OnePlus One

34

Smartphone-ul OnePlus One este o afacere destul de buna avand in vedere ca se comercializeaza la pretul de 299 de dolari si incorporeaza un ecran fullHD de 5.5 inci, un procesor Snapdragon 801, posibiltate de filmare UHD si sistemul de operare personalizat CyanogenMod 11S OS. Totusi, lucrurile nu sunt atat de simple. Lansarea smartphone-ului a fost amanata din nou.

 

Motivul amanarii lansarii este bug-ul OpenSSL Heartbleed si problemele de la acest nivel. Pentru ca vulnerabilitatea sa nu afecteze utilizatorii, CyanogenMod 11S OS are nevoie de mai multe patch-uri. Pana cand aceste brese nu vor fi rezolvate, smartphone-ul nu va fi lansat. Informatia a fost postata pe Reddit si sustinuta de unul dintre useri care lucreaza la CyanogenMod care a informat ca echipa a decis sa rezolve mai intai problemele si apoi sa lanseze dispozitivul.

 

Unii dintre entuziastii din domeniu sustin ca OnePlus si CyanogenMod ar trebui sa livreze smartphone-ul si apoi sa lanseze un update de firmware care sa combata problemele. Totusi, daca acest lucru s-ar intampla, o perioada utilizatorii tot ar fi expusi riscului.

 

Deocamdata nu exista niciun fel de informatii in legatura cu cat de mult va mai intarzia lansarea OnePlus One. Speram ca problemele se vor remedia curand si ca dispozitivul va fi pus in vanzare.

 

Πηγή: GSM Arena