Buffalo lanseaza la sfarsitul lui februarie cel mai rapid hard disk extern din lume

27

 

 

 

Buffalo Technology a anuntat ca va lansa la sfarsitul acestei luni un hard disk extern din gama DriveStation care permite viteze de transfer ale datelor de 408 Mbps prin intermediul conexiunii USB 3.0. Potrivit companiei, acesta va fi cel mai rapid dispozitiv de stocare extern din lume.

Transferul este foarte rapid deoarece dispozitivul foloseste o memorie cache de 1 GB DRAM. Transferul a 1.000 de imagini cu dimensiunea medie de 800 kb se va face in 3,5 secunde pe un computer care ruleaza sistemul de operare Windows 8. Versiunea pentru Mac a dispozitivului transfera imaginile in 4,1 secunde.

Hard disk-ul atinge aceste viteze si cu ajutorul unui soft special de backup dezvoltat de Buffalo, care poate dubla transferul prin conexiunile USB 3.0 pe sistemele Windows.

Nu se stie cum se va comporta hard disk-ul atunci cand utilizatorii vor transfera pachete de date mai mari de 1 GB. Acestea nu pot fi stocate intr-o faza initiala in memoria cache, astfel ca viteza de transfer va fi probabil mai mica.