Browserul Microsoft Edge va bloca automat plugin-ul Flash

125

Zilele celebrului plugin Flash Player sunt numărate. Microsoft este doar ultimul nume important care a anunţat că nu va mai permite afişarea de conţinut Flash prin intermediul browserului său de internet. Microsoft Edge va primii o actualizare prin care va prioritiza conţinutul HTML5, în timp ce va bloca automat conţinutul care este livrat prin plugin-ul de la Adobe, pe care s-au bazat ani la rând cei mai mari creatori şi distribuitori de conţinut online.

Blocajul nu va fi însă unul complet, Microsoft permiţând, totuşi, accesul conţinutul Flash venit de pe site-urile foarte populare. Deocamdată, Microsoft nu a precizat exact care este lista site-urilor care încă mai vor putea miza pe Flash Player, dar cu timpul este aşteptat ca această să fie din ce în ce mai scurtă.

Google este una din companiile care vrea scoaterea Flash-ului din uz, însă, în timp ce încearcă să-l blocheze şi prin intermediul browserului Chrome, platforma YouTube pe care o deţine, încă mai rulează pe Flash, deşi Google promovează HTML5.

Revenind la planurile Microsoft, actualizarea va mai avea de aşteptat puţin. Este posibil ca membrii programului Windows Insider să primească noile pachete de actualizare pentru Edge în acest sens mai devreme. Pentru publicul larg, o versiune stabilă, va ajunge abia în martie, atunci când este aşteptată lansarea pachetului mai mare de actualizări, Creators Update, pentru Windows 10.

 

Πηγή: The Verge