Browserul de internet un bun protector al calculatorului

  9

  Producatorii celor mai cunoscute browsere de internet sustin ca programele lor sunt echipate cu tot mai multe aplicatii de protectie impotriva programelor daunatoare pe masura ce posibilitatea de contractare a acestora este din ce in ce mai solicitanta, scrie Business Insider.

  Un studiu recent al unei organizatii americane de cercetare in domeniul securitatii SS Labs, a demonstrat ca browser-ul Internet Explorer, produs de Microsoft este capabil sa blocheze 95% din aplicatiile daunatoare de pe internet, in schimb programul Chrome, produs de rivalii, Google, ofera o protectie de 33%. Alte navigatoare web, precum Mozilla Firefox sau Safari, utilizat in cadrul dispozitivelor Apple blocheaza doar 6% din programele daunatoare.

  Fiecare din cele patru browsere( Internet explorer versiunea 9 si 10, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ) semnaleaza utilizatorii in momentul in care intra in contact cu site-uri ce detin programe virusate.
  Internet Explorer (versiunea 9) controleaza toate fisierele pe care utilizatorii intentioneaza sa le descarce, avertizand la aparitia unui virus.
  Safari, browser-ul folosit in dispozitivele Apple, incorporeaza aplicatia Private AutoFill care nu permite accesul diferitelor site-uri la datele personale ale utilizatorilor completate pe  internet.