Browserul de internet un bun protector al calculatorului

  14

  Producatorii celor mai cunoscute browsere de internet sustin ca programele lor sunt echipate cu tot mai multe aplicatii de protectie impotriva programelor daunatoare pe masura ce posibilitatea de contractare a acestora este din ce in ce mai solicitanta, scrie Business Insider.

  Un studiu recent al unei organizatii americane de cercetare in domeniul securitatii SS Labs, a demonstrat ca browser-ul Internet Explorer, produs de Microsoft este capabil sa blocheze 95% din aplicatiile daunatoare de pe internet, in schimb programul Chrome, produs de rivalii, Google, ofera o protectie de 33%. Alte navigatoare web, precum Mozilla Firefox sau Safari, utilizat in cadrul dispozitivelor Apple blocheaza doar 6% din programele daunatoare.

  Fiecare din cele patru browsere( Internet explorer versiunea 9 si 10, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ) semnaleaza utilizatorii in momentul in care intra in contact cu site-uri ce detin programe virusate.
  Internet Explorer (versiunea 9) controleaza toate fisierele pe care utilizatorii intentioneaza sa le descarce, avertizand la aparitia unui virus.
  Safari, browser-ul folosit in dispozitivele Apple, incorporeaza aplicatia Private AutoFill care nu permite accesul diferitelor site-uri la datele personale ale utilizatorilor completate pe  internet.