Breathalyzing, sistemul de blocare pentru biciclete care nu te lasa sa pedalezi beat

24

Alcoolul este periculos si pentru biciclistii care ar putea fie sa devina neatenti, fie sa rateze semafoare sau sa uite sa astepte la trecerea de pietoni. Asta inseamna ca biciclistii se pot pune in pericol pe ei, dar pot deveni si un pericol pentru ceilalti, atunci cand se afla in stare de ebrietate.

 

Tocmai de aceea, firma japoneza KOOWHO a dezvoltat sistemul Alcoho-Lock care combina functionalitatile unui anti-furt pentru biciclete cu un aparat de tip etilotest. Alcoho-Lock functioneaza similar cu sistemul pe care unii soferi si-l instaleaza pe masina si care le masoara alcoolemia inainte de a-i lasa sa introduca cheia in contact.

 

Daca etilotestul Alcoho-Lock indica faptul ca alcoolemia se afla in limita legala, atunci va permite deblocarea bicicletei. Daca testul va indica o alcoolemie peste limita admisa de lege, proprietarului nu i se va permite sa deblocheze bicicleta, iar un SMS de avertizare va fi trimis pe telefonul unui prieten sau al unei rude. Acea persoana va avea autorizarea sa deblocheze dispozitivul in locul proprietarului.

 

De notat este ca Alcoho-Lock are si multe puncte negative. Spre exemplu, utilizatorul va trebui sa tina dispozitivul incarcat (o incarcare permite analizarea a aproximativ 40 de probe respiratorii) si nu este clar ce se intampla daca utilizatorul uita sa incarce gadget-ul, iar acesta ramane fara baterie cat timp bicicleta este blocata. De asemenea, pretul este foarte piperat pentru un anti-furt de bicicleta, intrucat Alcoho-Lock se comercializeaza cu 250 de dolari.

 

Iata si un material video care prezinta dispozitivul:

 

 

Πηγή: Engadget