Boeing si Blackberry lucreaza la un smartphone care se poate autodistruge

31

Smartphone-ul Boeing Black Phone, bazat pe sistemul de operare Android si dezvoltat de compania aerospatiala si de securitate, se afla de multa vreme in lucru. Totusi, in ultimii doi ani au fost oferite putine informatii si au aparut multe intrebari legate de capabilitatile acestui gadget, dar si de abilitatea de a se autodistruge, ca ultima masura de protectie.

 

Dezvoltarea dispozitivului pare, insa, sa mearga bine. Blackberry s-a aliat cu Boeing si ajuta la dezvoltarea unui sistem de securitate criptat cu ajutorul platformei sale BES12. Conducatorul Blackberry a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca “Blackberry colaboreaza cu Boeing pentru a oferi o solutie mobila securizata pentru dispozitivele Android, utilizand platforma BES12”. BES12 sau Blackberry Enterprise Service actioneaza ca un mod prin care utilizatorii isi pot proteja dispozitivele, indiferent ca aceastea ruleaza sistemul de operare Android, iOS sau Blackberry. Oficialul nu a oferit niciun fel de alte informatii despre stadiul in care se afla Black Phone si a precizat ca singurul lucru pe care l-a putut da publicitatii este colaborarea dintre Blackberry si Boeing.

 

Smartphone-ul pe care Boeing doreste sa il dezvolte va fi unul care va oferi siguranta datelor si comunicatiilor, iar eforturile care se depun in acest sens sunt substantiale – printre acestea se afla criptarea apelurilor. De asemenea, probabil ca va exista posibilitate dual-SIM, capabilitatea de conectare la sateliti si senzori biometrici prin intermediul capacului spate. In plus, este posibil ca gadget-ul sa poata sterge singur toate datele pentru asigurarea securitatii.

 

Nu este clar daca proiectul Boieng va ajunge la final si va culmina cu o lansare. De altfel, cel mai probabil, smartphone-ul va fi targetat catre agentii secrete si guverne, nu va fi ceva la care sa aiba acces si publicul larg. Colaborarea cu Blackberry ar putea fi, insa, o miscare importanta, daca luam in considerare ca firma este concentrata pe oferirea de securitate companiilor.

 

Πηγή: Slashgear