Bluetooth 5 a fost lansat oficial si are specificatii bune

252

Special Interest Group (SIG), consorțiul care se ocupă de tehnologia wireless Bluetooth, a lansat cea de-a cincea generație, deocamdată doar standardul oficial, produsele urmează să apară. Noua soluție permite o conexiune de calitate mai bună, transfer mai rapid al datelor și calitate audio mai bună, pentru dispozitivele inteligente conectate fără fire.

 

Noua generație de Bluetooth bate la distanțe mai mari, raza a crescut de 4 ori față de cei 60 de metri ai Bluetooth 4. Capacitatea de transfer a datelor este acum de două ori mai rapidă, cu alte cuvinte atinge 50Mbps, iar dimensiunea mesajelor trimise (broadcast message capacity)  a crescut de opt ori. Cu alte cuvinte noul Bluetooth 5 este pregătit pentru IoT (Internet of Things), Smart Home și alte concepte moderne, precum și pentru utilizările obișnuite pentru accesorii de sunet sau altele asemenea.

 

Conform oficialilor SIG, noul Bluetooth 5 va îmbunătăți și comunicarea cu dispozitivele deja existente, datorită adaptărilor realizate. Evident, tehnologia este compatibilă și cu dispozitivele din generațiile anterioare. Dispozitivele care vor avea tehnologie Bluetooth 5 vor apărea pe piață în următoarele 3-6 luni. 

 

Inginerii SIG au lucrat de asemenea la eliminarea interferențelor cu alte tehnologii wireless, așa că Bluetooth 5 ar putea fi foarte interesant. Să vedem și produsele însă.

 

Πηγή: Bluetooth