BLOCKS, primul smartwatch modular, va fi lansat in mai 2016

28

Proiectul BLOCKS, premiat in cadrul Reddot si Intel make it wearable, a strans finantarea necesara pentru punerea in productie si livrarea primului smartwatch modular. 

 

Smartwatch-ul Blocks se evidentiaza fata de celelalte smartwatch-uri prin posibilitatea de creste numarul functiilor indeplinite in urma interconectarii unor module care tin loc si de curea. Ceasul propriu-zis ofera majoritatea facilitatilor prezente pe alte dispozitive din categoria sa. Acestea includ control vocal, haptic feedback, bluetooth si wifi, rezistenta la apa, etc. Varianta Core, cu o curea obisnuita, costa 195 dolari si va putea fi augmentata ulterior prin achizitia unor module.

blocks_core

 

In momentul de fata, lui Blocks i se pot atasa trei sau patru module, in functie de grosimea incheieturii. Pentru 275 de dolari, cat costa versiunea Standard, clientii primesc Core-ul si patru module la alegere. Modulele disponibile in prezent sunt extra battery, heart rate, GPS, NFC si adventure (monitorizare altitudine, presiune atmosferica, temperatura ambient).

 

Pagina Kickstarter dedicata promovarii produsului mai afiseaza ofertele Premium si Couple. Oferta Premium include ceasul, patru module din seria curenta si trei module din viitoarea generatie (SIM, LED, amprentare, buton programabil). Blocks Couple costa 445 dolari si contine doua ceasuri si opt module vopsite in alb, negru sau rosu.

 

Preturile de mai sus sunt promotionale si valabile pentru o perioada scurta de timp. Potrivit estimarilor producatorilor, comenzile vor fi onorate in mai 2016.