Blizzard blockeaza jocurile World of Warcraft si Diablo 3 in Crimeea

22

Jucatorii din Crimeea nu mai pot accesa Battle.net, serviciul unde erau oferite jocurile World of Warcraft, Diablo 3, Hearthstone si altele, toate produse de Blizzard. Compania producatoare a jocurilor le-a blocat in aceasta zona ca urmare a restrictiilor impuse de Statele Unite Crimeei.

 

Si Google, Apple, PayPal si Valve si-au suspendat serviciile in zona. Informatiile cu privire la actiunile Blizzard au fost consemnate de o publicatie ruseasca care a citat un site din Rusia a publicat un e-mail trimis de Blizzard utilizatorilor Battle.net din Crimeea – “Potrivit ultimelor reglementari de comert legate de regiunea Crimeei suntem obligati in mod legal sa suspendam accesul la contul dumneavoastra Battle.net”, precizeaza e-mailul.

 

Blizzard este doar una dintre companiile care si-au suspendat activitatea pe teritoriul Crimeei. Presedintele SUA, Barack Obama, a semnat in decembrie un ordin executiv cu privire la interzicerea exportului de bunuri, tehnologii si servicii in Crimeea, aliniandu-se astfel la sanctiunile deja impuse de Europa. In prezent, situatia din Crimeea este tensionata, intrucat exista conflicte intre separatistii rusi si cei ucrainieni. Rusia a anexat Crimeea la inceputul lui 2014, desi majoritatea tarilor nu recunosc anexarea si considera Crimeea o regiune autonoma.

 

Conflictul din Crimeea a tensionat semnificativ relatiile dintre Rusia si tarile din Vest. Actiunile Blizzard reprezinta o presiune suplimentara pe care celelalte tari incearca sa o exercite asupra Rusiei.

 

Πηγή: Engadget