Blackphone ofera un preview al schimbarilor pe care le va implementa PrivateOS anul viitor

15

Utilizatorii care cauta un smartphone care pune pe primul loc securitatea datelor si integritatea sistemului de operare, trebuie cu siguranta sa ia in considerare Blackphone. Totusi, o serie de teste efectuate pe sistemul de operare PrivateOS al smartphone-ului au aratat ca acesta nu este atat de stabil si ca uneori exista brese la nivelul stabilitatii.

 

Tocmai de aceea, Blackphone isi propune sa lanseze o actualizare anul viitor si sa aduca PrivateOS la versiunea 1.1. Una dintre imbunatatirile pe care le va aduce update-ul este ceea ce se numeste Spaces, o facilitate care permite utilizatorului sa creeze spatii de stocare pentru date si aplicatii, spatii care sa opereze distinct unele de celelalte. Asta va permite celor care detin Blackphone sa impartaseasca anumite date cu ceilalti utilizatori, dar sa tina informatiile personale private. Ideea este una dintre cele mai importante implementari la nivelul securitatii si subliniaza importanta pe care compania o da acestui subiect.

 

In plus, va aparea si un nou magazin de aplicatii dedicat PrivateOS. Si pana acum utilizatorii puteau controla exact ce fac aplicatiile instalate pe Blackphone, dar ideea de a gasi intr-un magazin online aplicatii de incredere este un punct in plus. Desi compania producatoare nu a oferit o data exacta pentru lansarea actualizarii, s-a precizat ca update-ul va fi lansat “la inceputul lui 2015”.

 

Πηγή: PocketNow