Blackphone lanseaza un nou smartphone, o tableta si o platforma de securitate

34

Silent Circle, compania din spatele celebrului smartphone Blackphone, a lansat doua noi dispozitive si “prima platforma din lume de securitate enterprise”. Primul model de smartphone Blackphone a fost lansat anul trecut si a fost asamblat de compania spaniola Geeksphone. Totusi, de atunci, Silent Circle a devenit mai stricta cu brandul, asa ca noul smartphone este construit chiar de companie.

 

Blackphone 2 are optiuni de securitate similare, insa este un smartphone mai bun care incorporeaza un procesor octa-core. Memoria RAM este una de 3 GB, iar capacitatea de stocare este de 32 de GB. Ecranul Blackphone 2 are 5.5 inci si este unul de tip 1080p. Smartphone-ul va deveni efectiv disponibil mai tarziu in acest an.

 

In ceea ce priveste tableta, aceasta a fost detaliata foarte putin si amintita doar in treacat de un oficial al companiei. Ce este sigur este ca se numeste Blackphone+ si va deveni disponibila in acest an. Nu s-au oferit niciun fel de alte detalii cu privire la specificatiile tehnice sau pret de vanzare.

 

Chiar si versiunea prototip a Blackphone 2 este construita mai calitativ decat varianta anterioara de dispozitiv. Gadget-ul este unul durabil si usor. Totusi, ca mai toate telefoanele prezentate la MWC 2015, acesta nu a putut fi testat la capacitate maxima, dar specialistii sunt siguri ca va fi mai rapid decat modelul original de Blackphone.

 

Pe langa cele doua dispozitive mobile, Silent Circle a anuntat ca gadget-urile cu sistem de operare PrivateOS (bazat pe Android) si aplicatiile vor fi legate catre o “platforma de securitate enterprise. Asta inseamna ca va exista un spatiu secundar de stocare, desi compania nu a dat detalii concrete despre cum va functiona sistemul. S-a oferit, insa, o informatie – pe langa optiunea “Silent” pentru apeluri si SMS-uri criptate, exista acum si optiunea “Silent Meeting” care va permite conferintelor business sa ramana sigure.

 

Πηγή: Engadget