BlackBerry Messenger (BBM) va fi disponibil si pentru iOS si Android

22

BBM a fost de-a lungul timpului una dintre cele mai populare functionalitati BlackBerry, fiind primul messenger creat exclusiv pentru o platforma de mobil. BBM a fost lansat inaintea mult mai celebrelor iMessanging, Viber sau WhatsApp.

Thorsten Heins, CEO la BlackBerry, a declarat ieri in cadrul conferintei Blackberry Live 2013 ca serviciul de mesagerie va fi disponibil si pentru sistemele de operare iOS si Android. Planul de popularizare BBM, ca o aplicatie cross-platform este o schimbare de strategie pentru cei de la BlackBerry, celebri pentru sistemul lor inchis, strategie care a indepartat mai mult decat sa apropie utilizatori de companie.

Heins a declarat ca BlackBerry planuieste sa transforme BBM intr-o functionalitate care sa perimita apeluri de voce si video si pentru alte platforme ca iOS si Android. Alte functionalitati ale aplicatiei vor fi cea de Screenshare si bineinteles proaspata anuntata Channels, insa acestea vor veni ca un update ulterior pentru aplicatie.

BBM Channels este o alternativa pentru utilizatori de a intra in contact cu celebritati, brand-uri sau grupuri cu care impart aceleasi interese.

BBM va fi disponibil pentru iPhone-uri care ruleaza cel putin iOS 6.0 si pentru versiunile de Android, Ice Cream Sandwich sau variante mai noi. Aplicatia ar putea fi disponibila din aceasta vara.

Πηγή: Mashable