Blackberry lanseaza smartphone-ul Classic care isi propune sa fie legatura dintre trecut si prezent

29

Blackberry si-a anuntat intentia de a lansa smartphone-ul Blackberry Classic acum 10 luni, insa dispozitivul a fost lansat oficial abia recent. Desigur, denumirea “Classic” este un indiciu ca gadget-ul este un urmas al modelului Blackberry Bold 9000.

 

De altfel, Blackberry Classic incorporeaza un trackpad specific dispozitivelor Blackberry si butoane de navigare, elemente rar intalnite pe smartphone-urile din prezent. Dispozitivul lansat de Blackberry incorporeaza un ecran tactil de 3.5 inci care ofera o rezolutie de 720 x 720 de pixeli. Procesorul care alimenteaza Blackberry Classic este un dual-core de 1.5 GHz, Qualcomm. Element deosebit este alaturarea acestor specificatii tehnice putin invechite (smartphone-ul are instalat chiar si jocul BrickBreaker), cu sistemul de operare BlackBerry 10.3.1.

 

Nu este clar daca fanii vor fi incantati de aceasta combinatie, dar probabil ca cei carora le-a placut acest tip de smartphone vor fi multumiti si vor ramane loiali brandului. Directorul companiei a spus ca spera ca mai ales cei care nu au mai folosit un Blackberry niciodata sa se indragosteasca de Blackberry Classic.

 

Deocamdata, lucrurile merg bine, daca ne gandim ca firma, care vinde dispozitivul cu 450 de dolari, a reusit sa epuizeze stocurile de smartphone-uri disponibile pentru pre-comanda. Ramane de vazut cum va evolua situatia si care vor fi primele reactii ale utilizatorilor dupa ce vor folosi noul smartphone.

 

Πηγή: Engadget