Blackberry lanseaza Leap, un smartphone budget cu touchscreen

39

Intr-un anunt surprinzator, unul dintre oficialii Blackberry a prezentat la evenimentul MWC 2015 noul smartphone Leap. Compania a avut multe probleme in ultimii ani, in special din cauza ca gama de smartphone-uri din portofoliu nu a reusit sa cucereasca procente de piata suficient de mari, indiferent ca era vorba despre segmentul high-end sau despre segmentul low-end.

 

Blackberry Leap este un smartphone cu suport pentru conexiunea LTE si are drept public tinta “profesionistii tineri iubitori de dispozitive mobile, care pun accent pe securitate si privacy integrate intr-un pachet puternic si cu un design modern”. Desigur, aceasta prezentare pe care a facut-o Blackberry pare o exagerare, insa, smartphone-ul chiar se adreseaza celor care, desi vor un dispozitiv budget, nu vor sa renunte si la functiile enterprise.

 

Noul smartphone Blackberry aduce o serie de optiuni deja integrate in modelele Classic si Passport. Este de notat, insa, ca Blackberry Leap este un smartphone cu ecran tactil, asadar nu incorporeaza si celebra tastatura a companiei. Leap ruleaza sistemul de operare BlackBerry OS 10.3.1, iar alte functii incorporate numara BlackBerry Blend, BlackBerry Assistant si BlackBerry Keyboard.

 

Smartphone-ul este alimentat de o baterie cu o capacitate de 2.800 mAh despre care firma spune ca ar trebui sa ofere o autonomie de 24 de ore. Acest dispozitv are potential de a fi bine primit pe piata, insa ramane de vazut cum va evolua situatia in viitor.

 

Πηγή: PocketNow