BlackBerry incepe testele pentru lansarea ce va avea loc in 2013

31

Thorsten Heins, presedintele si CEO RIM, a declarat ca BlackBerry 10 intra in teste de laborator, cu mai mult de 50 de operatori de transport a telefonie mobile in intreaga lume. Acest lucru face ca BB 10 sa fie printre primele dispozitive pe  cale de a fi lansate in 2013.

RIM nu a anuntat inca nici un hardware pentru BlackBerry 10, deasemena in SUA operatorii de transport a telefoniei mobile nu au declarat in mod public planurile legate de sistemul de operare. Heins a declarat ca “raspunsul de la operatorii de transport din intreaga lumea a fost extraordinar, ei sunt incantati de prespectiva de a lansa BlackBerry 10 pe pietele lor “.

A fost un drum dur pentru RIM si BlackBerry 10. Compania a planificat initial eliberarea sistemului sau de operare urmator, pana la sfarsitul anului 2012, dar a anuntat o intarziere in luna iunie. RIM a vrut mai mult timp pentru a lustrui software-ul, si Heins a sustinut ca sezonul de vacanta este deja supraaglomerat. Poate avea dreptate avand in vedere faptul ca iPhone 5, Windows Phone 8, precum si toate telefoanele Android sunt intr-o competitie pentru faima acum.

BlackBerry 10 este o revizuire completa a softwaer-ului smaprtphone RIM, proiectat pentru a fi mai usor la atingere decat versiunile anterioare. Principalele caracteristici sunt un inbox universal pentru e-mail, text, BBM, precum si o notificare de retele sociale, un browser imbunatatit bogat, cu suport HTML 5, precum si o tastatura software unica, care permite utilizatorilor sa scrie cuvinte automat prin deplasarea in sus de la fiecare litera corespunzatoare. Sistemul de operare este conceput in jurul ideii de “flux”, care permite utilizatorilor mutarea intre aplicatii si verificarea casutei postale printr-o simpla atingere.

Interfata arata promitator, dar raman intrebari cu privire la cat de mult sprijin va avea aplicatia BlackBerry 10  de la devoltatori, ce tip de servicii cloud poate oferii pentru documente si media, si daca software-ul va avea un asistent virtual pentru a concura cu Google Now sau Apple’s Siri.

Din ultima declaratie facuta, a lui Heins, se pare ca totul va di dezvaluit in cateva luni.

Sursa: www.pcword.com